Maden Deresi

Maden Deresi, Sakarya’nın Karadeniz kıyısında yer alan Kocaali ve Karasu ilçeleri arasında yer alır. Bazen Kocaali bazen de Karasu topraklarında aktığı görülür. Kaynağını Çam Dağından alır, kuzeye doğru akışa geçer. Uzunluğu 30 km’dir. Tabiat Parkı yapılması için teklif edilmiştir.

Karasu-Kocaali arasından içeriye doğru girince Çam Dağları’ndan kaynaklanan Maden Deresi’ne ulaşılır. Derenin sesini dinleyerek, yeşile bürünmüş bir çevrede yürüyüşler yapmak ve güzel bir kır sofrası kurmak için ideal bir yerdir.

Sakarya-Karasu’da bulunan, yeşil alanlarıyla büyüleyen, deresinin sesiyle doğanın sesini birleştirip hiç duyulmamış bir melodi fısıldayan Maden Deresi, son zamanlarda yerli turistler kadar yabancı turistlerin de merak ettiği bölgeler arasına girmiştir.

Maden Deresi’nde şelâle, eski baraj kalıntıları, yontma taşlar, Fransızlar tarafından yapılıp Kurtuluş Savaşı sırasında tahrip edilen simli kurşun madeni işleyen fabrika yerinde yapılan kazı çalışmaları da görülecek yerlerdendir.

Yürüyüş alanının doğal dokusu, 19. yüzyılda yapılmış olan maden tünelleri ve suyolları, yüz yıl öncesine ait taş işçiliği ile yapılmış olan küçük barajın görüntüsü, barajın üzerinden dökülen şelale insanı tarihin derinliklerine götürüyor.

Yeşillikler diyarı Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan, yeşillikleriyle insanı büyüleyen, dere ve kuş sesleriyle insanı başka bir dünyaya taşıyan doğal güzelliklerinden biri olan Maden deresinde çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler; yürüyüş yapmak, piknik yapmak, fotoğraf çekmek gibi bir çok etkinlik yapabilirsiniz.

Maden deresi, kalıntıların arasından büyük bir coşkuyla akan şelalenin sesini dinleyerek uzun yürüyüşler yapmak için ideal bir toprak yola sahiptir. Kayın, çınar, ceviz ve fındık ağaçları arasında yürürken, yeşilin ne kadar çok tonu olduğuna şaşıracaksanız.

Resim
Whatsapp
Sahibinden
Telefon
X